bruine bonen met rijst, vegetarische en snelle variant (staat in een half uurtje op tafel)

-recept voor 3 personen-

...ingrediŽnten...

2 el olie
1 ui, fijngesneden
1 cm gember, fijngesneden
1 blikje(68 g) tomatenpuree
2 tomaten, in blokjes
2 maggiblokjes
1 tl suiker
1 tl gemalen nootmuskaat
200 g surinaamse rijst
2 rode pepers, fijngesneden. (zonder zaadlijsten als je niet al te pittig wel)
1 pot (720 g) bruine bonen, uitgelekt
40 g selderij, fijngesneden

-1- zet de rijst op.
-2- verhit de olie in een ruime pan en bak hierin de ui en gember. de tomatenpuree, tomaten, maggiblokjes, suiker, nootmuskaat en 100 ml. water toevoegen. laten sudderen tot het vocht verdampt is.
-3- de peper, bonen en de helft van de selderij toevoegen en nog +/- 10 min. laten stoven. de rest van de selderij erover strooien en serveren met de rijst.

Dit recept is toegevoegd op maandag 24 september 2007