maaltijdsoep. met kaneel en gember, 1 van de lekkerste soepen die ik ken! bereiden: +/- 30 min.

-recept voor 6 personen-

...ingrediŽnten...

1 ui
gesnipperd,
1,2 l groentenbouillon
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen kurkuma
1 el gember, geraspt
snufje cayennepeper
2 wortels, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
400 gr. tomaten uit blik
450 gr. bloemige aardappels, in blokjes
5 saffraandraadjes
400 gr. kikkererwten uit blik
2 el verse gehakte koriander
1 el citroensap

-1- doe de ui samen met 3 dl bouillon in 'n grote pan. aan de kook brengen en laten pruttelen.
-2- intussen de kaneel, kurkuma, gember en peper in een kom mengen met 3 el bouillon tot een pasta. deze toevoegen aan uimengsel. wortel,bleekselderij en rest van de bouillon erbij. aan de kook brengen, gas laag draaien en 5 min. laten pruttelen.
-3- saffraan, erwten, koriander en citroensap erdoor roeren. nog even doorwarmen en goed heet opdienen.

[met een lekker stuk bruinbrood en knoflookboter, mmmmm]

Dit recept is toegevoegd op woensdag 21 februari 2007