.:pittige Noord-Afrikaanse soep

maaltijdsoep. met kaneel en gember, 1 van de lekkerste soepen die ik ken! bereiden: +/- 30 min.

-recept voor 6 personen-

...ingrediŽnten...

1 ui
gesnipperd,
1,2 l groentenbouillon
1 tl gemalen kaneel
1 tl gemalen kurkuma
1 el gember, geraspt
snufje cayennepeper
2 wortels, in blokjes
2 stengels bleekselderij, in plakjes
400 gr. tomaten uit blik
450 gr. bloemige aardappels, in blokjes
5 saffraandraadjes
400 gr. kikkererwten uit blik
2 el verse gehakte koriander
1 el citroensap

-1- doe de ui samen met 3 dl bouillon in 'n grote pan. aan de kook brengen en laten pruttelen.
-2- intussen de kaneel, kurkuma, gember en peper in een kom mengen met 3 el bouillon tot een pasta. deze toevoegen aan uimengsel. wortel,bleekselderij en rest van de bouillon erbij. aan de kook brengen, gas laag draaien en 5 min. laten pruttelen.
-3- saffraan, erwten, koriander en citroensap erdoor roeren. nog even doorwarmen en goed heet opdienen.

[met een lekker stuk bruinbrood en knoflookboter, mmmmm]

Dit artikel is toegevoegd op woensdag 21 februari 2007

.:reacties

Akke schreef:

Linda dat mag je thuis eens koken!Lijkt me lekker.

Mam
18/03/07 18:36:57

Linda schreef:

da's goed, wanneer spreken we af?
22/03/07 08:08:34

eric schreef:

Harstikke leuk recept, maar waar laat je de tomaten en de aardappelen????
Graag iets meer uitleg.
Groetjes Eric
26/07/12 05:56:51

Linda schreef:

ojee! goed dat je het zegt!

de aardappels doe je er bij stap 1 bij, die mogen langer koken en zorgen voor binding van de soep. ze mogen dus uit elkaar vallen.

de tomaten haal je uit het blik, snij je in stukjes en doe je er bij stap 3 bij, die hoeven alleen meeverwarmd te worden.

groeten,
linda
26/07/12 11:59:04

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.