.:pindakoekjes

recept voor 30 koekjes.

IngrediŽnten:

185 gr. zachte boter
370 gr. lichtbruine basterdsuiker
140 gr. pindakaas zonder stukjes
1 tl. vanille- extract
1 ei
185 gr. bloem
1/2 tl. bakpoeder
125 gr. droge havermout
120 gr. pinda's

Bereiding:

-1- 2 Bakplaten met bakpapier bedekken. Met een mixer de boter, suiker, pindakaas en vanille licht romig kloppen. Het ei erdoor kloppen. De bloem en het bakpoeder zeven en erdoor roeren. De havervlokken en pinda's erdoor mengen en het deeg in ongeveer 15 min. stevig laten worden in de koelkast.

-2- De oven voorverwarmen tot 180 graden. Met een theelepel steeds balletjes van het deeg vormen en die met voldoende tussenruimte op de bakplaten leggen. Platdrukken met een met bloem bestoven vork en in 15- 20 min. goudbruin bakken. Even laten liggen en dan af laten koelen op een rooster.

Dit artikel is toegevoegd op woensdag 12 mei 2010

rubriek: zoet
door: Linda

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.