.:appel- notentaart

heerlijke variatie op appeltaart

IngrediŽnten:

250 gr. bloem
150 gr. lichte basterdsuiker
125 gr. boter, in blokjes
1 ei
450 gr. goudrenetten/ elstars
1 tl. kaneel
sap van 1 citroen
115 gr. abrikozenjam
55 gr. gehakte hazelnoten
55 gr. grof gemalen hazelnoten


Bereiding:

-1- Zeef de bloem en 115 gr. basterdsuiker in een kom. Schep de boter er met een pollepel door tot er een kruimig deeg ontstaat. Maak een kuiltje in het midden en doe het ei erin. Meng de bloem rustig met het ei. Eerst doe je dit met een tafelmes en als het deeg dikker wordt ga je verder met je handen. Kneden tot het deeg soepel is en een half uur, verpakt in bakpapier, in de koelkast leggen.

-2- Terwijl het deeg stevig ligt te worden ga je verder met de rest; je schilt de appels en snijdt ze in plakjes. Je zet de jam klaar in een steelpannetje om hem straks op een klein vuurtje te laten smelten. Je vet een lage ronde bakvorm of, als je die niet hebt, een springvorm in. De doorsnede moet ongeveer 20 cm. zijn.
Je verwarmt de oven voor tot 220 graden.

-3- Na het half uur rol je het deeg op een met bloem bestoven werkvlak uit. Dit gaat makkelijker met een stuk bakpapier tussen de deegroller en het deeg, dan blijft het niet steeds plakken. Je vult de vorm hiermee op en legt de plakjes appel erin. Daarbovenop strooi je de de gemalen hazelnoten, kaneel, rest van de suiker en het citroensap.

-4- Dan smelt je de jam op een laag vuurtje terwijl je blijft roeren en giet dit over de taart. Je bestrooit hem met de gehakte hazelnoten en bakt hem 35-40 min. tot het fruit zacht is en de taart goudbruin.


Dit artikel is toegevoegd op woensdag 12 mei 2010

rubriek: zoet
door: Linda

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.