.:stamppot raapstelen

alleen in het voorjaar verkrijgbaar. basisrecept, maar meer ingrediŽnten toevoegen vind ik zonde.

-recept voor 2 personen-

2 bossen raapstelen
600 gr. aardappelen
flinke eetlepel echte boter
200 ml. melk
zout & peper
nootmuskaat

[aardappelstamper]

1. De aardappelen schillen, in stukken snijden en heel goed gaar koken.
2. Intussen: de harde steeltjes van de raapsteeltjes snijden en ze wassen. Goed uit laten lekken.
3. De aardappels afgieten. De melk opzetten en aan de kook brengen. Samen met de boter door de aardappels stampen. Op smaak brengen met nootmuskaat, zout en peper. Je kan naar smaak meer of minder melk en boter toevoegen, dit heb ik geschat.
4. Als laatste de raapsteeltjes erdoor scheppen en meteen aan beginnen, het koelt snel af!

Dit artikel is toegevoegd op zondag 31 mei 2009

.:reacties

Mertha Blaauw schreef:

Ik ga het vanavond maken, bedankt voor het recept.

Groetjes Mertha Blaauw
10/02/10 14:14:58

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.