.:bietensalade met geitenkaas en hazelnoten

vegetarisch voor-/ bijgerecht, klaar in 20 min.

-recept voor 2-4 personen-

...ingredienten...

500 gr. gekookte bietjes
1 el. walnootolie
2 el. olijfolie extra vierge
1 el. medium sherry
1 el. rodewijnazijn
2 tl. vloeibare honing
75 gr. waterkers
30 gr. hazelnoten
100 gr. geitenkaas, verbrokkeld
2 el. verse dille, van de takjes gerist

1- de bietjes schoonmaken, in dunne plakjes snijden en in een schaal doen. de olie, sherry, azijn en honing tot een dressing mengen. evt. zout & peper toevoegen, en goed met de bietjes mengen.
2- de nootjes in een droge koekenpan roosteren en de waterkers schoonmaken. (wassen en de steeltjes eraf snijden)
3- de bietjes uit de dressing halen en voorzichtig met de overige ingredienten mengen.

bron:allerhande

Dit artikel is toegevoegd op zondag 14 december 2008

.:reacties

nog geen reacties

.:reactie toevoegen

Dit bericht is gesloten. Hierdoor zijn reacties of stemmen niet langer mogelijk.